Kayaking Mrežnica

Istražite ljepote rijeke Mrežnice

Kayaking Mrežnica

O IZLETU

Vođeni izlet na rijeci, očekujte zabavu, plivanje, predivnu prirodu, puno slapova i brzaca

VRSTA IZLETA

Izlet u pratnji vodiča, Avanturistički, Obiteljski

TRAJANJE

~ 4h

REZERVIRAJ

(Plati odmah-online)

Pošalji upit

(Plati po dolasku)

p
INFO
DETALJI
CIJENA
GALERIJA
VIDEO
t
PITANJA

Kayaking na rijeci Mrežnici

Odsjedate u blizini Rastoka i Plitvičkih jezera? Provedite svoje slobodno vrijeme aktivno, krenite u kajak avanturu na rijeci Mrežnici, u blizini Plitvičkih jezera i Rastoka! Na ovom očaravajućem kayak izletu uživajte u kupanju, skakanju i sunčanju dok istražujete ljepote tirkizne rijeke Mrežnice. Adrenalin i zabava su zagarantirani! Vožnja kajakom kroz netaknutu prirodu na gornjem toku rijeke Mrežnice čini ovo iskustvo još nezaboravnijim i avanturističkim. Nakon izleta možete se odlučiti za bogati ručak u našem restoranu ''Rastoke''! 

Oprema

Riječ je o plovidbi hrvatskom krškom ljepoticom, rijekom Mrežnicom u GUMOTEX K2 kayaku na napuhavanje za dvije odrasle osobe i jedno dijete preko mnoštva brzaka i sedrenih barijera na kojoj ćete osjetiti navalu adrenalina i uzbuđenje ovog sporta. Kajaci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Osim Kajaka i vesla osigurati ćemo Vam profesionalnu opremu: kacigu, prsluk za spašavanje, neoprenska odjela, neoprensku obuću, anorak jakne (u hladnmim danima) i vodonepropusnu bačvu koju možete koristiti za grickalice, piće i druge nevrijedne stvari.

O rijeci i izletu

Kada stignete kod nas, naši vodiči će Vam objasniti sve što trebate znati o izletu. Nakon toga bit će Vam osigurana i uručena sva potrebna oprema. Kad dobijete sve potrebne informacije i opremu, naši vodiči i vozači odvesti će Vas našim prijevoznim vozilima do rijeke Mrežnice, na početnu točku izleta koja se nalazi u Primišlju. Vožnja traje cca. 20 minuta. Za to vrijeme se opustite i uživajte u vožnji kroz prostrano područje Primišlja, prepuno šume i prirode kjoja je gotovo ne naseljena

Nakon dolaska na početnu točku opremiti ćete se i naši vodiči će Vam objasniti kako rukovati kajacima i sve bitne informacije o izletu. Ulazak u rijeku je na prvom vovopadu. Na ovom dijelu rijeke nalaze se preko deset slapova od kojih se svi mogu preploviti čamcem, osim jendog ''Milkovića slapa'' koji je visok 8 metara, a osigurava nezaboravnu zabavu!

Izlet završavamo prolaskom kroz očaravajući kamp koji se nalazi uz most na rijeci Mrežnici, gdje ćemo Vam osigurati prijevoz natrag u našu agenciju gdje svoju potrošenu energiju možete nadoknaditi bogatim i kvalitetnim ručkom u našem restoranu!

Rijeka Mrežnica prava je skrivena prirodna ljepotica. Na širem području rijeke gotovo da i nema stanovnika. Na rijeci očekujte samo kajakaše i nešto domaćeg stanovništva kupajući se i uživajući u osvježavajućoj rijeci i čistoj prirodi. Rijeka je vrlo bistra, a njeni slapovi i duboka tirkizna boja daju joj poseban šarm.

start

Jutarnji izlet - 10.00h / Popodnevni izlet - 15.00h

*Molimo Vas dođite 20 – 30 minuta ranije

Kraj

Jutarnji izlet - 14.00h / Popodnevni izlet - 18.30h

*Vrijeme može varirati ovisno o uvjetima, veličini grupe, iskustvu i slično.

Uključeno

Parking   Vodič   Osiguranje  Prijevoz*  Fotografije&Video  Neoprensko odijelo  Anorak jakna Veslo  Prsluk  Kaciga Neoprenske cipele Vodonepropusna bačva  Kajak 

*Molimo Vas da uzmete u obzir da smo mi jedina agencija koja ima uključen transfer do rijeke (Početak /Start) i natrag do grada Slunja koji ima 20+km u jednom pravcu – uključeno u cijenu  

Dodaci

+ Hrana i pića – rezervirajte bogati ručak/večeru poslije izleta u našem restoranu

Min. Dob / Iskustvo

Nije potrebno prethodno iskustvo / Prilagođeno početnicima

Minimalna preporučena dob za djecu – 5 godina (ovisno o stanju rijeke)

Što ponijeti?

Kupaći kostim   Suhu odjeću (kako bi se presvukli po završetku izleta)  Krema za sunčanje   Ručnik   Obuća za vodu/sportske tensice*   Potrebne osobne lijekove Piće&Grickalice

* U slučaju da nemate ovakvu obuću, ne brinite, osigurati ćemo Vam neoprenske cipele za vodu.

OTKAZIVANJA OD STRANE RASTOKE ACTIVE AGENCIJE

Budući da se radi o izletu koji je jako ovisan o vremenskim uvjetima, u slučaju izrazito nepovoljnih uvjeta, agencija Rastoke active travel zadržava pravo otkazivanja ili odgode izleta zbog sigurnosti gostiju. Ukoliko Vam predloženi alternativni termin ne odgovara, uplata će biti u cijelosti vraćena.

KOLIKO VREMENA PROVEDEMO NA RIJECI?

Oko 2-3 sata. Ovisi koliko je velika grupa i o iskustvu gostiju, ponekad naši vodiči trebaju malo više vremena da osiguraju sigurnost svih gostiju i da Vam pravilno objasne i pomognu.

IMAJU LI DJECA POPUST?

Djeca mlađa od 12 godina imaju 30% popusta na cijenu. Minimalna dob za kajakarenje je obično 6 godina, ali to također ovisi i o uvjetima na rijeci i vodostaju.

KADA JE NAJBOLJA SEZONA ZA kajaking?

Kajaking se održava od svibnja do listopada, sve dok su vremenski uvjeti povoljni, sunčani i topli. Ipak, najbolja kajak sezona je u najtoplijim mjesecima poput srpnja i kolovoza, jer je rijeka Mrežnica u tom razdoblju izuzetno topla i savršena za kupanje i uživanje u ljetnim aktivnostima.

U slučaju kiše, otkazujete li izlet?

Kayak izlet može biti organiziran i dok kiša pada, kao dio opreme, dobiti ćete neoprenska odjela koja će Vas štititi od hladnoće tako da Vam izlet bude što ugodniji. Naravno, na Vama je odluka želite li se pridružiti izletu u slučaju kiše i lošeg vremena i kako se osjećate o tome, dok je na nama da osiguramo svu potrebnu opremu i sigurnost. Možemo otkazati ili odgoditi izlet samo u jako lošim vremenskim uvjetima kad procjenimo da kayaking nije u potpunosti siguran za naše goste, ali o tome ćete biti obavješteni na vrijeme.

JE LI SVA OPREMA OSIGURANA, ŠTO DA PONESEM?

Sva potrebna oprema će biti osigurana, dobiti ćete neoprenska odjela i obuću za vodu, prsluke za spašavanje i kacige. Molimo Vas da ponesete sa sobom kupaće kostime ili kratke hlače i majcu, ručnike. Također, možete ponijeti bezalkoholna pića ili vodu i hranu ili grickalice. Osigurati ćemo Vam vodonepropusne bačvice u koje možete staviti hranu i ostale stvari. Molimo Vas da također ponesete suhu odjeću u koju se možete presvući poslije Kajak izleta jer ćete se smočiti na rijeci.

MOGU LI SE DJECA PRIDRUŽITI?

Program je prikladan za djecu od 6 godina, ovisno o vodostaju rijeke! Također, za djecu mlađu od 12 godina odobravamo popust od 30%.

JE LI PRIKLADNO ZA POČETNIKE?

Da, naravno. Cijeli izlet je pomno isplaniran, te su uz Vas naši vodiči koji će Vas naučiti osnovama kajakinga i pobrinuti se za Vašu sigurnost. Također, rijeka je dosta mirna, slapovi nisu previše veliki i možete ih lako prijeći sa kajakom, osim jednog najvećeg slapa koji ima 8 metara visine te sa kojeg možete skakati u vodu ako ste ljubitelji adrenalina ili jednostavno se spustiti stazom prokraj.

Može li se kayak prevrnuti?

Naši vodiči će dati sve od sebe da ostanete u svojem čamcu, ali imajte na umu da postoji mogućnost da možda upadnete u vodu i smoćite. Ukoliko se to dogodi, samo ostanite smireni po potrebi naši vodiči će Vam doći pomoći. Rijeka je mirna i poslije pada nema opasnosti. Većina ljudi smatraju ovaj dio zabavnim! 😊

ŠTO AKO PUTUJEM SAM/SAMA, MOGU LI SE PRIDRUŽITI?

Naravno da možete. Možete biti sami u kajaku ili ga možete dijeliti sa našim vodičem. Još bolje, možete se pridružiti drugoj osobi koja također nema par, te u tom slučaju možete stvoriti novo prijateljstvo i novu avanturu za oboje! 😊

KOJA JE TEMPERATURA RIJEKE?

Tijekom ljetne sezone (od Lipnja do Rujna, rijeka Mrežnica je jako tupla, između 18 i 25 stupnjeva. Tijekom proljetnih mjeseci (od Travnja do Lipnja) ima otprilike 14 do 20 stupnjeva. U Rujnu i Listopadu, temperatura vode je oko 17 i 22 stupnjeva. Na samom kraju izleta prijeći preko dijela gdje je jedan izvor rijeke, tako da ćete imati malo iznaneđenje svježeg osviježenja!

GDJE JE START? JE LI PARKING OSIGURAN?

Start je ispred Hotela Mirjana & Rastoke (adresa: Donji Nikšić 101, 47240 Slunj).  Imamo veliki parking gdje možete parkirati svoje vozilo besplatno. Od start točke Vas mi prevozimo sa vlastitim prijevozom do rijeke i poslije izleta Vas vratimo nazad. Prijevoz je uključen u cijenu. Potrebno je oko 15 minuta vožnje do rijeke.

HOĆEMO LI DOBITI SLIKE I VIDEO SA IZLETA?

Da! Naši vodiči imaju GO PRO kameru i slikaju slike i snimaju Vas cijelim putem, na kraju izleta ćemo Vam poslati slike i poslati Vam na Vašu email adresu. Molimo Vas da imate na umu kakvi su uvjeti na rijeci te da će biti puno vode i prskanja, stoga svaka slika ili video neće ispasti savršeno. Ovo je naš poklon Vama zato što želimo da imate lijepe uspomene sa Vašeg izleta i nadamo se da ćete prihvatiti našu gestu.

MOGU LI NE-PLIVAČI IĆI NA IZLET?

Da, mogu! Biti ćete u potpunosti opremljeni, zaštitit će Vas prsluk za spašavanje i ovo također može biti Vaša prilika da naučite plivati jer rijeka Mrežnica ima prekrasne prirodne bazene sa niskom vodom koja će Vas potaknuti na plivanje.

KAKVE VRSTE SLAPOVA I ADRENALIN MOŽEMO OČEKIVATI?

Opisali bismo ga kao vrlo avanturističkim izletom, ima brzih trenutaka punih adrenalina, ali i mirnih dijelova rijeke za veslanje i uživanje u prirodi. Cijelo putovanje je dobro isplanirano i definitno Vam neće biti dosadno. U ovom dijelu rijeke nalazi se preko deset vodopada, a svi se mogu prijeći čamcem, osim jednog koji je visok 8 metara s kojeg možete skočiti u vodu ili proći pješice. Nezaboravan provod je zagarantiran! Izlet završava prolaskom kroz očaravajući kamp smješten uz Mrežnički most. Program je idealan za obitelj ili organizirane grupe. Proći ćete kroz najlijepši dio rijeke Mrežnice, gornji tok, u dužini od 5 kilometara s brojim čarobnim mjestima za kupanje i odmor.

NUDITE LI POKLON BONOVE?

Da, naravno! Izlet možete kupiti za nekog drugog, a mi Vam možemo poslati poklon bon mailom ili ga možete osobno preuzeti.

Kontaktirajte nas

RASTOKE ACTIVE turistička agencija

Donji Nikšić 101, 47240 Slunj, Hrvatska

Kontakt

info@mirjana-rastoke.com

+385 47 787 205

+385 99 216 1480

Pronađite nas