Rafting

Navala adrenalina na rijeci Korani

Rafting

O izletu

Vođeni izlet rijekom, očekujte zabavu, kupanje, prekrasu prirodu, brojne slapove i brzace

Vrsta izleta

U pratnji vodiča, avanturistički

trajanje

~ 4h

Rezerviraj

p
INFO
DETALJI
CIJENA
GALERIJA
VIDEO
t
PITANJA

Rafting na rijeci Korani

Doslovno upoznajte Rastoke i poznate slapove! Rafting na rijeci Korani vodi najljepšom rutom, kroz srce Rastoka, vodeničarskog bisera slunjskog kraja. Ako ste ljubitelj adrenalina, onda je ovaj izazov pravi za vas. No, rafting je moguć samo tijekom jeseni, zime i ranog proljeća jer uvelike ovisi o vodostaju rijeke koji mora biti dosta visok. Ukoliko ste zinteresirani, slobodno nam pošaljite upit kako bismo provjerili vodostaj i mogućnost organizacije ovog izleta.

Oprema

Raftamo u  GUMOTEX čamcima na napuhavanje koje mogu primiti 4-7 osoba, kroz brojne brzake i sedrenih barijera gdje ćete osjetti nalet adrenalina i uzbuđenje ovog sporta. Vodič je s vama u čamcu, koordinira i upravlja. Osim čamca i vesla, osigurati ćemo vam profesionalnu opremu: kacigu, prsluk za spašavanje, neoprenska odjela, obuću za vodu, anorak jakne (u hladnim danima) i vodonepropusnu bačvu koju možete koristiti za grickalice, piće i druge nevrijedne stvari.

O rijeci i izletu

Kada dođete kod nas, naši vodiči će Vam objasniti sve što trebate znati o izletu. Nakon toga biti će vam osigurana i uručena sva potrebna oprema. Nakon što dobite sve informacije i opremu naši vodiči i vozači će vas odvesti našim prijevozom do rijeke, na početnu točku koja se nalazi cca 5 minuta od agencije.

Nakon dolaska na početnu točku opremiti ćete se, a naši vodiči će Vam objasniti važne informacije o raftingu i izletu.

Rafting Korana je izlet koji uključuje plovidbu rijekom Koranom u čamcima na mnoštvo divljih neukrotivih brzaka i sedrenih barijera gdje ćete osjetiti navalu adrenalina i uzbuđenje ovog sporta. Plovite isključivo kroz manje pristupačne dijelove rijeke Korane što ovo čini ekstermnim, nezaboravnim i avanturističkim iskustvom.

Prolazite kroz prekrasne riječne kanjone, a uz tok nema naseljenih mjesta Na putu ćete naići na nekoliko starih i napuštenih vodenica. U ovom dijelu rijeke nalazi se preko trideset vodopada od kojih se svi mogu prijeći čamcem.

start

Jutarnji izlet - 10.00h

*Molimo Vas dođite 20 – 30 minuta ranije

Kraj

Jutarnji izlet - 14.00h 

*Vrijeme može varirati ovisno o uvjetima, veličini grupe, iskustvu i slično.

Uključeno

Parking   Vodič   Osiguranje  Prijevoz  Fotografije&Video  Neoprensko odijelo  Anorak jakna Veslo  Prsluk  Kaciga Neoprenske cipele Vodonepropusna bačva  Raft

Dodaci

+ Hrana i pića – rezervirajte bogati ručak/večeru poslije izleta u našem restoranu

Min. Dob / Iskustvo

Nije potrebno iskustvo/razina zahtjevnosti izleta ovisi o vodostaju i uvjetima rijeke

Minimalna preporučena dob za djecu – 8 godina (ovisno o stanju rijeke)

Što ponijeti?

Kupaći kostim   Suhu odjeću (kako bi se presvukli po završetku izleta)  Krema za sunčanje   Ručnik   Obuća za vodu   Potrebne osobne lijekove Piće&Grickalice

OTKAZIVANJA OD STRANE RASTOKE ACTIVE AGENCIJE

Budući da se radi o izletu koji je jako ovisan o vremenskim uvjetima, u slučaju izrazito nepovoljnih uvjeta, agencija Rastoke active travel zadržava pravo otkazivanja ili odgode izleta zbog sigurnosti gostiju. Ukoliko Vam predloženi alternativni termin ne odgovara, uplata će biti u cijelosti vraćena.

KOLIKO VREMENA PROVEDEMO NA RIJECI?

Oko 2-3 sata. Ovisi koliko je velika grupa i o iskustvu gostiju, ponekad naši vodiči trebaju malo više vremena da osiguraju sigurnost svih gostiju i da Vam pravilno objasne i pomognu.

IMAJU LI DJECA POPUST?

Djeca mlađa od 12 godina imaju 30% popusta na cijenu. Minimalna dob za rafting je obično 8 godina, ali to također ovisi i o uvjetima na rijeci i vodostaju.

KADA JE NAJBOLJA SEZONA ZA RAFTING?

Rafting je moguć od rujna do svibnja, sve dok su vremenski uvjeti povoljni, jer ovaj izlet uvelike ovisi o vodostaju rijeke, trebao bi biti viši od uobičajenog. Stoga je najbolje kontaktirati nas unaprijed kako bismo provjerili je li vodostaj povoljan i dovoljno siguran za izlet.

U slučaju kiše, otkazujete li izlet?

Rafting izlet može biti organiziran i dok kiša pada, kao dio opreme, dobiti ćete neoprenska odjela koja će Vas štititi od hladnoće tako da Vam izlet bude što ugodniji. Naravno, na Vama je odluka želite li se pridružiti izletu u slučaju kiše i lošeg vremena i kako se osjećate o tome, dok je na nama da osiguramo svu potrebnu opremu i sigurnost. Možemo otkazati ili odgoditi izlet samo u jako lošim vremenskim uvjetima kad procjenimo da rafting nije u potpunosti siguran za naše goste, ali o tome ćete biti obavješteni na vrijeme.

JE LI SVA OPREMA OSIGURANA, ŠTO DA PONESEM?

Sva potrebna oprema će biti osigurana, dobiti ćete neoprenska odjela i obuću za vodu, prsluke za spašavanje i kacige. Molimo Vas da ponesete sa sobom kupaće kostime ili kratke hlače i majcu, ručnike. Također, možete ponijeti bezalkoholna pića ili vodu i hranu ili grickalice. Osigurati ćemo Vam vodonepropusne bačvice u koje možete staviti hranu i ostale stvari. Molimo Vas da također ponesete suhu odjeću u koju se možete presvući poslije Kajak izleta jer ćete se smočiti na rijeci.

MOGU LI SE DJECA PRIDRUŽITI?

Program je prikladan za djecu od 8 godina, ovisno o vodostaju rijeke! Također, za djecu mlađu od 12 godina odobravamo popust od 30%.

JE LI PRIKLADNO ZA POČETNIKE?

Da naravno. Cijeli izlet je pažljivo isplaniran, a tu su i vodiči koji će vas naučiti osnovama raftinga i pobrinuti se za vašu sigurnost. Izlet može biti malo zahtjevniji pri višim vodostajima, ali u tom slučaju ćete biti unaprijed obaviješteni kako biste mogli odlučiti o tome.

Može li se Raft prevrnuti?

Naši vodiči će dati sve od sebe da ostanete u svojem čamcu, ali imajte na umu da postoji mogućnost da možda upadnete u vodu i smočite. Ukoliko se to dogodi, samo ostanite smireni po potrebi naši vodiči će Vam doći pomoći. Rijeka je mirna i poslije pada nema opasnosti. Većina ljudi smatraju ovaj dio zabavnim! 😊

ŠTO AKO PUTUJEM SAM/SAMA, MOGU LI SE PRIDRUŽITI?

Naravno da možete. Dijelit ćete raft s drugim osobama ili grupom i na isti način uživati ​​u rijeci!😊

MOGU LI NE-PLIVAČI IĆI NA IZLET?

Da, mogu! Biti ćete u potpunosti opremljeni, zaštitit će Vas prsluk za spašavanje i ovo također može biti Vaša prilika da naučite plivati jer rijeka Mrežnica ima prekrasne prirodne bazene sa niskom vodom koja će Vas potaknuti na plivanje.

GDJE JE START? JE LI PARKING OSIGURAN?

Start je ispred Hotela Mirjana & Rastoke (adresa: Donji Nikšić 101, 47240 Slunj).  Imamo veliki parking gdje možete parkirati svoje vozilo besplatno. Od start točke Vas mi prevozimo sa vlastitim prijevozom do rijeke i poslije izleta Vas vratimo nazad. Prijevoz je uključen u cijenu. Potrebno je oko 15 minuta vožnje do rijeke.

HOĆEMO LI DOBITI SLIKE I VIDEO SA IZLETA?

Da! Naši vodiči imaju GO PRO kameru i slikaju slike i snimaju Vas cijelim putem, na kraju izleta ćemo Vam poslati slike i poslati Vam na Vašu email adresu. Molimo Vas da imate na umu kakvi su uvjeti na rijeci te da će biti puno vode i prskanja, stoga svaka slika ili video neće ispasti savršeno. Ovo je naš poklon Vama zato što želimo da imate lijepe uspomene sa Vašeg izleta i nadamo se da ćete prihvatiti našu gestu.

NUDITE LI POKLON BONOVE?

Da, naravno! Izlet možete kupiti za nekog drugog, a mi Vam možemo poslati poklon bon mailom ili ga možete osobno preuzeti.

KAKVE VRSTE SLAPOVA I ADRENALIN MOŽEMO OČEKIVATI?

Opisali bismo ga kao vrlo avanturistički izlet, ima brzih trenutaka punih adrenalina, ali i mirnih dijelova rijeke za veslanje i uživanje u prirodi. Cijelo putovanje je dobro isplanirano i definitivno nije dosadno. U ovom dijelu rijeke nalazi se preko deset vodopada, a svi se mogu prijeći čamcem. Nezaboravan provod je zagarantiran. Idealan je program za obitelji ili organizirane grupe. Proći ćete najljepšim dijelom rijeke Korane uključujući i najljepše mjesto Rastoke.

Kontaktirajte nas

RASTOKE ACTIVE turistička agencija

Donji Nikšić 101, 47240 Slunj, Hrvatska

Kontakt

info@mirjana-rastoke.com

+385 47 787 205

+385 99 216 1480

Pronađite nas